Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Weblapok

A falusi kisiskolák fekete éve - http://zaol.hu/hirek/a-falusi-kisiskolak-fekete-eve-1486647
Részlet az oldalról: Körkép - Szinte biztos, hogy idén tovább csökken a falusi iskolák száma, a törvényi változások ugyanis lehetetlenné teszik a jelenlegi formában való működtetést. Sok önkormányzat a bezárás mellett döntött, ám akadnak olyan települések is, ahol nem törődnek bele a mai magyar valóságba, s más lehetőséget keresnek ...
Dél-zalai népdalgyűjtemény - http://www.nagykar.hu/keptar/39/18214.html
A NAGYKANIZSAI JÁRÁSBAN GYŰJTÖTTE: BARÁTH BÉLA zeneiskolai tanár Nagykanizsa, 2000.
Magyar Nagylexikon - http://www.nagykar.hu/keptar/2752/29073.html
Surd története a Magyar Nagylexikonból. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Mit akar az az egy páva? - http://www.epa.oszk.hu/01300/01343/00007/essze.html
Móser Zoltán: Mit akar az az egy páva? Részlet az oldalról: A Páva-variációkban feldolgozott népdalt “Pannónia eldugott szögletében” a Somogy megyei Surdon Seemayer Vilmos gyűjtötte és vette föl fonográfra először 1935-ben, majd 1936-ban két változatban is. Olsvai Imrétől tudjuk, hogy Bartók Béla, aki meghallgatta és lekottázta röviddel a gyűjtés után, átadta Kodálynak. Kodály azután Ady Endre híres versével társítva a következő évben, 1937-ben férfikari művet készített a dallam felhasználásával.
NAGYKANIZSAI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA - http://kanizsaterseg.nagykar.hu/irasok.html/198.html
Részlet az oldalról: Nagykanizsai kistérség települési önkormányzati képviselő-testületei – a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A. § (1) bekezdés h) pontja, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 41. § (1) bekezdése (Ötv.) , a helyi önkormányzatok társulásáról és együttműködéséről szóló 1997. évi CXXXV. törvény 16. §-a (Ttv.), valamint a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény (Tft.), valamint a 2004. évi CVII. Törvény (Tkt.) 1.§ (1) bekezdése szerint többcélú kistérségi társulást hoznak létre ...
Önkormányzatok információs adatbázisa - http://onkormanyzat.net/2006/onkormanyzatok/surd-kozseg
Surd község önkormányzata
Piactér - a legnagyobb hazai online piac - http://www.piac-ter.hu/kereses/surd_kozseg_onkormanyzata/
Surd bemutatkozása és képei.
Surd - http://kanizsaterseg.celodin.hu/surd.htm
Surd általános bemutatása.
Surd a Wikipédián - http://hu.wikipedia.org/wiki/Surd
Surd község Zala megyében.
Surd címere és rövid története - http://www.nemzetijelkepek.hu/onkormanyzat-surd.shtml
Ezen az oldalon megtalálható Magyarország közel 2400 településének és 19 megyéjének címere, szöveges magyaráza.
Szerző: Cseke Ferenc (1939-1999) Közreműködő: Természetbarát Szövetség (Nagykanizsa) (közread.) Szerz. közl.: Cseke Ferenc ; [kiad. a Természetbarát Szövetség] Kiadás: Nagykanizsa : Természetbarát Szöv., 1981
Surd - Hívogató a Régiók Kapujában - http://surd.nagykar.hu/keptar/2752/30661.html
Útikönyv Látnivalók Nagykanizsán és Térségében. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Surdi Evangélikus Egyházközösség - http://somogyzala.lutheran.hu/gyulekezet/surd.html
Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye honlapja.
Surd - Ki kicsoda Zala megyében 1996 477 old. - http://www.nagykar.hu/keptar/2752/31985.html
A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Surd - Ki kicsoda Zala megyében 2000 475-476 old. - http://surd.nagykar.hu/keptar/2752/32087.html
Részlet: Surd Zala megye egyik legdélebbi, erdő borította részén, festői környezetben fekszik. Közepes nagyságú település, 2000-ben 687-en lakják. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Surd - Magyar Nagylexikonban - http://surd.nagykar.hu/keptar/2752/29073.html
Surd rövid történetéről olvashatunk ezen az oldalon.
Surd - Révai nagy lexikonában - http://www.nagykar.hu/keptar/2752/30898.html
Surdról szóló szócikk: A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Surd - Zala megye Atlasz - http://www.nagykar.hu/keptar/2752/31856.html
Rövid településtörténet magyarul, németül és angolul is.
Surd - Zala megye földrajzi nevei - http://www.nagykar.hu/keptar/2752/31802.html
A településről olvashatunk a Zala megye földrajzi nevei - 616-617. oldalán. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Surd - Zala megye kézikönyvében - http://www.nagykar.hu/keptar/3245/29256.html
Surdról szóló történeti adatok. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Települési címertár - http://www.heraldika.hu/cimertar2.php?megye=Zala
Surd címere a Települési címertárban.
Új magyar lexikon - http://www.nagykar.hu/keptar/2752/30424.html
Surd-ról szóló szócikk. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Mesterházy Sándor : Surd Megjelent: 1917-Den. Mesternázy Sándor: A somogyi ágostai hitvallású evangélikus keresztyén egyházmegye története. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.

Insert failed. Could not insert session data.